Υλικά
Μπεσαμέλ, ολαντέζ, βελουτέ, εσπανιόλ, σάλτσα ντομάτας, όλες τους είναι πεντανόστιμες, μόνο που κάποιες φορές αποδεικνύονται δύστροπες στην ετοιμασία τους. Αν λοιπόν σβολιάσουν κατά την παρασκευή τους, οι γάλλοι σεφ έχουν ένα μυστικό που τις επαναφέρει στην πρότερη κατάσταση. Χτυπούν έναν κρόκο σε ένα μπολάκι με ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και μερικές σταγόνες ζεστού νερού. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνουν σταδιακά μέσα στη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να ξαναγίνει λεία…