Υλικά
- 2 συσκευασίες ξηρής μαγιάς
- 1/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
- 1 1/2 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 4 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- 1 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
- Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό νερό και αφήστε την στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.
- Ζεστάνετε το βουτυρόγαλα σε μία κατσαρόλα και κατεβάστε από την φωτιά.
- Ρίξτε το βουτυρόγαλα και το λάδι στη μαγιά και ανακατατέψτε καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Προσθέστε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι σε εκείνο με την μαγιά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Τοποθετήστε την ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για λίγη ώρα, καλύψτε με μία μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
- Ανοίξτε την ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο και αλείψτε με το μείγμα βουτύρου και μαύρης ζάχαρης.
- Τυλίξτε τη ζύμη σε κορμό και κόψτε σε ροδέλες.
- Τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει η ζύμη για 30 λεπτά.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε για 20- 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.