Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού πατάτες κομμένες σε κύβους
- 4 φέτες μπέικον
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξύδι
- 2 κ. σ. νερό
- 3 κ. σ. ζάχαρη
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε για 10 λεπτά.
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σοτάρετε το μπέικον και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό.
- Αφαιρέστε από το τηγάνι μόλις ροδίσει και αφήστε στην άκρη.
- Προσθέστε το κρεμμύδι στο τηγάνι με το λίπος του μπέικον και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί.
- Ρίξτε το ξύδι, το νερό, την ζάχαρη και το αλάτι και αφήστε να πάρουν μια βράση.
- Προσθέστε τις πατάτες και τον μαϊντανό, τρίψτε το μισό μπέικον και ανακατέψτε.
- Αφαιρέστε από την φωτιά, σερβίρετε σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με το υπόλοιπο μπέικον.