Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξύδι
  • 2 κ. σ. νερό
  • 3 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε για 10 λεπτά.
  2. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σοτάρετε το μπέικον και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό.
  3. Αφαιρέστε από το τηγάνι μόλις ροδίσει και αφήστε στην άκρη.
  4. Προσθέστε το κρεμμύδι στο τηγάνι με το λίπος του μπέικον και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί.
  5. Ρίξτε το ξύδι, το νερό, την ζάχαρη και το αλάτι και αφήστε να πάρουν μια βράση.
  6. Προσθέστε τις πατάτες και τον μαϊντανό, τρίψτε το μισό μπέικον και ανακατέψτε.
  7. Αφαιρέστε από την φωτιά, σερβίρετε σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με το υπόλοιπο μπέικον.