Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. γλ. κάρυ σε σκόνη
  • 5 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού νουντλς
  • 3 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
  • 2 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
  2. Ρίξτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρετε ανακατεύοντας περιστασιασκά μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέστε το κάρυ και μαγειρέψτε το για 30 δευτερόλεπτα.
  4. Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και τα καρότα και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  5. Προσθέστε τα νουντλς, μειώστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
  6. Ρίξτε το κοτόπουλο, το σπανάκι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μια βράση το σπανάκι, περίπου 1 λεπτό.