Υλικά
- 200 γραμμάρια καρότα τριμμένα
- 100 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 75 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Αρχικά, ρίχνετε τα καρύδια στο μούλτι και τα θρυμματίζετε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα άλλα συστατικά εκτός από το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει καλά.
- Πλάθετε τις κροκέτες σε μπάλες 60 γραμμαρίων η καθεμία. Πατικώστε τις ελαφρά και βάλτε τις ξανά στο ψυγείο για 20 ακόμη λεπτά.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Όταν το λάδι ζεστάνει, ρίχνετε τις κροκέτες προσεκτικά και τηγανίζετε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Στραγγίξτε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αν θέλετε με ντιπ γιαουρτιού.