Υλικά

  • 9 φύλλα λαζάνια
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 4 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα σε κύβους
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. γλ. βασιλικό
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 2 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κύβους
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Βράστε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει.
  5. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου με το γάλα και προσθέστε το στην κατσαρόλα, αφήνοντας να βράσει για 1 λεπτό.
  6. Ρίξτε την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα, προσθέστε το βασιλικό, τη ρίγανη και το πιπέρι, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.
  7. Απλώστε το 1/3 της σάλτσας στο κάτω μέρος ενός ταψιού και στρώστε από πάνω το 1/3 των ζυμαρικών.
  8. Προσθέστε το 1/3 του τυριού ρικότα και του κοτόπουλου.
  9. Καλύψτε με το υπόλοιπο 1/3 των ζυμαρικών και προσθέστε ακόμη 1/3 από το μείγμα της σάλτσας, το σπανάκι και την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
  10. Τοποθετήστε τα τελευταία ζυμαρικά από πάνω και περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα.
  11. Πασπαλίστε με μαϊντανό και το 1/4 φλυτζάνι τσαγιού παρμεζάνας και ψήστε για 35- 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.