Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 1 κουταλάκι πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κονσέρβα τόνο
- 1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
- λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
- λίγο κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μας και το ρίχνετε στο λάδι να σοταριστεί για λίγο.
- Κατόπιν, προσθέτετε τον τόνο και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
- Αν θέλετε, μπορείτε να λιώσετε τον τόνο με το πιρούνι, διαφορετικά τον αφήνετε όπως είναι.
- Προσθέτετε στη συνέχεια, το κουταλάκι ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
- Ρίχνετε 1 φλυτζάνι νερό, και ανακατεύετε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο ρίχνετε την κουταλιά της ζάχαρης και σκεπάζετε το κατσαρολάκι.
- Αφήνετε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Όταν η σάλτσα δέσει, την κατεβάζετε από τη φωτιά, ενώ αν θέλετε, σβήνετε με λίγο κόκκινο κρασί.
- Παράλληλα με την ετοιμασία της σάλτσας, βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και αν θέλετε, τα σοτάρετε με λίγο βούτυρο.