Υλικά
Η μελιτζάνα είναι μυστήριο πράγμα, είτε θα σου αρέσει πολύ είτε καθόλου, μέση οδός δεν φαίνεται να υπάρχει.
Και η αλήθεια είναι πως τους περισσότερους τους ξενίζει αυτή η πικράδα που αφήνει στην επίγευσή της. Μια πικράδα που προκαλείται από ένα φυσικό ένζυμο της μελιτζάνας και υπάρχει τρόπος να διώξουμε από τα πιάτα μας. Και εύκολα μάλιστα.
Και χωρίς την πικράδα, η μελιτζάνα με την πλούσια γεύση και τα αρώματα θα αρέσει σίγουρα σε πιο πολλούς. Και περισσότερα παιδιά.
Ξεκινάμε λοιπόν κόβοντας την κορυφή και τον πάτο της μελιτζάνας. Μπορούμε να αφαιρέσουμε και τη φλούδα αν θέλουμε, δεν παίζει όμως ρόλο στην όλη τεχνική, είναι απλώς ζήτημα προτίμησης.