Υλικά
- 1 μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο, κομμένο σε φέτες
- 1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
- 450 γρ. κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. τσαγιού μπουκετάκια μπρόκολου
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. κατεψυγμένη ζύμη πίτσας
- 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα πέστο
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη γκοργκοντζόλα ή μπλε τυρί
- 1/4 φλ. τσαγιού τυρί Fontina (Ιταλικό τυρί από γάλα αγελάδας)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
- Τοποθετήστε τα μανιτάρια, τα κολοκυθάκια, την κολοκύθα, το μπρόκολο και τα κρεμμύδια στη γκριλιέρα και περάστε με ένα πινέλο μαγειρικής τα λαχανικά με λάδι.
- Ψήστε τα λαχανικά, σκεπάζοντας με ένα καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρέστε από την σχάρα και αφήστε στην άκρη.
- Ξεδιπλώστε την ζύμη της πίτσας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, κόψτε στην διάσταση του τηγανιού και τοποθετήστε την σε αυτό.
- Βουρτσίστε με το υπόλοιπο λάδι και ψήστε, σκεπάζοντας πάλι με καπάκι, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες, γυρίζοντας μια φορά περίπου στα 3 λεπτά.
- Αφαιρέστε από την φωτιά και απλώστε το πέστο. Προσθέστε τα ψητά λαχανικά, πασπαλίστε με τυριά και τοποθετήστε και πάλι στη σχάρα.
- Καλύψτε και ψήστε την πίτσα μέχρι να λιώσουν τα τυριά, περίπου 3 λεπτά.