Υλικά
Τα μυστικά του καλού ψήστη δεν έχουν τέλος και όλοι έχουν τον τρόπο τους με την ψησταριά.
Κι ενώ το βάρος δίνεται συνήθως στον χειρισμό του κρέατος και το μαρινάρισμά του (ή όχι), οι περισσότεροι παραλείπουν ένα σημαντικό βήμα. Τον αρωματισμό της φωτιάς!
Δεν θέλει μόνο το κρέας το καρύκευμά του, αλλά και η ίδια η φωτιά που το ψήνει. Ο καπνός που βγαίνει δηλαδή και έρχεται σε επαφή με το φαγητό.
Τα αρωματικά ξύλα καπνίσματος μπορούν να σε βγάλουν πολύ μακριά σε όρους γεύσης. Η αγριοκαρυδιά και η μηλιά είναι δυο ιδανικές λύσεις για να αποκτήσει το κατιτίς παραπάνω σε γεύση και άρωμα το κρέας.
Τέτοια τσιπς ξύλου τα βρίσκεις στην αγορά σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνεις απλώς στη θράκα με τα κάρβουνα μόλις βάλεις το κρέας. Και επειδή θες να καπνίζουν αργά-αργά και να μην καούν γρήγορα, τα μουλιάζεις σε νερό για κάνα μισάωρο πριν τα ρίξεις στη φωτιά.