Υλικά
- 1 κιλό μπανάνες
- 1/2 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση ζάχαρη άχνη)
- 1 κούπα παγωμένο γάλα
- 1/3 κούπα χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε κομμάτια (ροδέλες).
- Απλώνετε τα κομμάτια σε ένα μικρό ταψάκι και το βάζετε στην κατάψυξη μερικές ώρες για να παγώσουν.
- Μόλις παγώσουν, τα βγάζετε από το ψυγείο και τα βάζετε στο μπλέντερ.
- Τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Ρίχνετε λίγο-λίγο το παγωμένο γάλα και χτυπάτε (θα βοηθήσει πολύ αν το μπλέντερ έχει ειδική υποδοχή για ρίψη υλικών).
- Ρίχνετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
- Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για μερικές ώρες (ανάλογα το ψυγείο).
- Για καλύτερα αποτελέσματα, κάθε μία ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε με το κουτάλι.