Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
- 112 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σπανάκι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες προαιρετικά
- 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
- ¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
- ¼ του φλιτζανιού νερό
- 1 κουταλάκι σούπας νερό
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το σπανάκι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα αφήνετε στην άκρη.
- Μοιράζετε το μείγμα των μανιταριών στα δύο φιλέτα κοτόπουλου (έχετε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγετε καθένα σε ρολό.
- Τα στερεώνετε στη συνέχεια καλά με οδοντογλυφίδα.
- Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζετε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
- Προσθέτετε κρασί, ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
- Αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
- Βάζετε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτετε στην κατσαρόλα το νισεστέ λιωμένο ή το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.
- Ανακατεύετε μαζί με τα υγρά του το κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα.
- Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρετε.