Υλικά

Οι εξωτικές μπανάνες, πέρα από λαχταριστές, είναι και γεμάτες κάλιο και βιταμίνη B6. Το μόνο κακό; Πως χαλάνε γρήγορα. Κι εδώ ακριβώς μπαίνει η κατάψυξη, που τις διατηρεί φρέσκιες, χωρίς να μαυρίζουν μέχρι να τις φας. Ο χρόνος διατήρησής τους στο ψυγείο όμως είναι το μεγάλο ζητούμενο. Καθώς δεν μιλάμε για μερικές μέρες, αλλά σύμφωνα με τον αμερικανικό FDA (Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων) μιλάμε για μήνες! Ο FDA μας λέει πως στο ψυγείο η μπανάνα ζει για 3 μέρες, ενώ στην κατάψυξη για 2-3 μήνες. Όσο για τον τρόπο κατάψυξής της, την ξεφλουδίζουμε πριν τη βάλουμε στην κατάψυξη. Πάντα μέσα σε σακουλάκι τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς. Πριν την καταψύξουμε, αφαιρούμε τον αέρα από το σακουλάκι…