Υλικά
- 4 πατάτες βρασμένες
- 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- χυμό από μισό λεμόνι
- 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 10 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ξερό 1 κουταλάκι του γλυκού)
- 1 κουταλάκι κοκκινοπίπερο
- μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζετε τις πατάτες για περίπου 35 λεπτά και ρίχνουμε αλατοπίπερο. Αφού μαλακώσουν τις κόβετε σε κύβους.
- Σ’ αυτό προσθέτετε το τριμμένο καρότο ωμό, λίγο πιπέρι, κοκκινοπίπερο, αλάτι και το χυμό λεμονιού.
- Πλάθετε μπαλάκια με αυτό τον πουρέ.
- Σε μια γαβάθα προσθέτετε στο γιαούρτι λίγο λάδι, πιπέρι, το φρεσκοτριμμένο σκόρδο και ανακατεύετε με ένα χτυπητήρι για να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Πασπαλίζετε με δυόσμο. Στρώνετε σε κάθε πιάτο από τρεις μπάλες ανά άτομο.