Υλικά
Το πρώτο πιάτο με κρέας μετά τη νηστεία της Σαρακοστής είναι η μαγειρίτσα, καταπραϋντική για το στομάχι που έχει ξεσυνηθίσει. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο η πρώτη επαφή μετά από τόσο καιρό με το κρέας θα πρέπει να γίνει με τον καλύτερο και γευστικότερο τρόπο. Για να σας πετύχει, λοιπόν, η μαγειρίτσα συμβουλευτείτε τα tips που ακολουθούν παρακάτω. Στον κρεοπώλη Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας συκωταριά και εντεράκια από μικρό αρνί ή κατσίκι, καθώς αυτά τρέφονται μόνο με γάλα και έτσι κατά το μαγείρεμα δεν θα βγάλουν βαριά μυρωδιά. Σχολαστικό καθάρισμα εντέρων Κατά προτίμηση αφήστε τα από το προηγούμενο βράδυ μέσα σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού. Την ημέρα που θα μαγειρέψετε την μαγειρίτσα ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό πολύ καλά και τοποθετήστε και πάλι σε λεκάνη με νερό και ξύδι για λίγη ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε και πάλι πολύ καλά. Κατά το μαγείρεμα Έχετε έτοιμη τη μαγειρίτσα και μετά την Ανάσταση κάντε το αβγολέμονο για να την απολαύσετε ζεστή. Κατά το μαγείρεμα βράστε το κρέας για αρκετή ώρα, σε σημείο που να λιώνει στο στόμα, χωρίς να βάλετε στην κατσαρόλα πολύ νερό. Αν χρειαστεί, συμπληρώνετε λίγο λίγο. Για πιο ιδιαίτερη γεύση μπορείτε να σβήσετε τα εντόσθια με λίγο λευκό κρασί. Χρησιμοποιήστε μόνο φρέσκα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό) και τοποθετήστε τα στη σούπα προς το τέλος, έτσι ώστε να διατηρηθεί η γεύση και το άρωμά τους. Για το αυγολέμονο Χωρίστε τα αυγά από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ξεχωριστά σε δύο διαφορετικά μπολ. Όταν τα ασπράδια αρχίζουν να μοιάζουνε με σφιχτή μαρέγκα και οι κρόκοι ασπρίσουν, ενώστε τα και συνεχίστε το χτύπημα. Αν θέλετε το αβγολέμονό σας να βγει πιο ελαφρύ, βάλτε μόνο τα ασπράδια.