Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
- 800 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίζετε τη σχάρα στη μέση.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξηρό κρεμμύδι και το σπανάκι χοντροκομμένο.
- Ανακατεύετε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.
- Λίγο πριν βγάλετε το τηγάνι από την εστία, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
- Βγάζετε το τηγάνι από την εστία, αφήνετε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπληρώνετε με τον ψιλοκομμένο μάραθο ανακατεύοντας καλά
- Παίρνετε ένα ταψί, αλείφετε με ελαιόλαδο και βάζετε τα πρώτα τέσσερα φύλλα κρούστας λαδώνοντας τις ενδιάμεσες στρώσεις μία – μία.
- Αδειάζετε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνετε καλά και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας λαδώνοντας ενδιάμεσα.
- Για το τέλος κόβετε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 περίπου λεπτά.