Υλικά
- 6 φλ. τσαγιού νερό
- 1 κεφάλι μπρόκολο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πάρτε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεχωρίστε τα κεφάλια του μπρόκολου από το υπόλοιπο στέλεχος.
- Βράστε νερό σε μία κατσαρόλα, προσθέστε αλάτι και ρίξτε το μπρόκολο για περίπου 3,5-4 λεπτά.
- Στραγγίστε το μπρόκολο, κρατώντας ωστόσο το νερό, και μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να πολτοποιηθεί το μπρόκολο.
- Συμπληρώστε με νερό μέχρι να επιτύχετε την επιθυμητή υφή.