Υλικά

  • 6 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κεφάλι μπρόκολο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πάρτε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεχωρίστε τα κεφάλια του μπρόκολου από το υπόλοιπο στέλεχος.
  2. Βράστε νερό σε μία κατσαρόλα, προσθέστε αλάτι και ρίξτε το μπρόκολο για περίπου 3,5-4 λεπτά.
  3. Στραγγίστε το μπρόκολο, κρατώντας ωστόσο το νερό, και μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ.
  4. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να πολτοποιηθεί το μπρόκολο.
  5. Συμπληρώστε με νερό μέχρι να επιτύχετε την επιθυμητή υφή.