Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι πλατύφυλλο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα
  • ½ κιλό ρεβίθια
  • ½ λεμόνι
  • αλατι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προηγουμένως, έχετε μουλιάσει τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση της συνταγής, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά.
  3. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ρεβίθια για 45 λεπτά περίπου.
  4. Προσθέτετε το λάδι και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά προσθέτοντας τα μανιτάρια.
  5. Ζεματίζετε το σπανάκι και στρώνετε ολόκληρα τα φύλλα του σε μια κατσαρόλα.
  6. Στραγγίζετε τα ρεβύθια κρατώντας το ζουμί τους και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
  7. Προσθέτετε το ζωμό των ρεβύθιών και τ’ αφήνετε να βράσουν για ακόμα 30 λεπτά.