Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- 8 κρεμμύδια για στιφάδο
- 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 125ml (1/2 φλιτζάνι) λευκό κρασί
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 435ml (1 3/4 φλιτζάνια) ζωμό κότας
- 90 γρ. (1/3 φλιτζανιού) ντοματοπελτέ
- 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και σοτάρετε και από τις δυο πελυρές για 4 λεπτά.
- Μεταφέρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε μια πιατέλα και αφήνετε στην άκρη. Μειώστε την θερμοκρασία στο μέτριο και προσθέστε τα κρεμμύδια κομμένα στη μέση, σοτάρετε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη. Σβήνετε με κρασί. Αφήνετε να πάρει μια βράση για 2 λεπτά. Προσθέστε τα μπουτάκια κοτόπουλου μέσα στην κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με τα 125ml (1/2 φλιτζάνι) ζωμό κότας και αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το ντοματοπελτέ και το θυμάρι. Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά.
- Έπειτα προσθέστε τον ζωμό με το αλεύρι και αναδεύετε καλά. Τέλος ανακατέψτε τον μαϊντανό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σκόρδο σε ένα μπολ και ρίξτε το μέσα στο κοτόπουλο.