Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 1 κουταλάκι πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κονσέρβα τόνο
- 1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
- λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
- λίγο κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
- Ανοίγετε την κονσέρβα με τον τόνο και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα ρίχνετε και αυτά στο λάδι.
- Αν θέλετε, μπορείτε να λιώσετε το ψάρι με το πιρούνι.
- Προσθέτετε το κουταλάκι ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
- Ρίχνετε 1 φλυτζάνι νερό, και ανακατεύετε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο, ρίχνετε την κουταλιά της ζάχαρης και σκεπάζετε.
- Αφήνετε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις η σάλτσα δέσει, την κατεβάζετε από τη φωτιά ενώ σβήνετε αν θέλετε με λίγο κόκκινο κρασί.
- Παράλληλα με την ετοιμασία της σάλτσας, βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και σοτάρετε με λίγο βούτυρο.