Υλικά
- 1/2 κιλό ψαρονέφρι σε φέτες
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. μανιτάρια
- 1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 1 1/2 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
- Έπειτα, αφού χαμηλώσετε τη φωτιά, προσθέτετε το ψαρονέφρι και το ψήνετε και από τις δύο πλευρές. Μόλις αρχίσει να ροδίζει, αλατοπιπερώνετε.
- Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι που προηγουμένως έχετε ψιλοκόψει και τα μανιτάρια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
- Σβήνετε το ψαρονέφρι με το λευκό κρασί, προσθέτετε τη μουστάρδα και ρίχνετε το πιπέρι με το θυμάρι, αφού πρώτα τα ανακατέψετε καλά.
- Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε διαρκώς για ακόμα 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Συνοδεύετε με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.