Υλικά
- 2½ κιλά καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- 1.5 λίτρο ζωμό κότας
- ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- ½ κουταλάκι κύμινο
- ½ κουταλάκι σκόρδο σε κόκκους
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Βάζετε τα καρότα σε ένα ταψί, τα περιχύνετε με λάδι και στη συνέχεια τα ανακατεύετε.
- Πασπαλίστε με 1 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ψήστε τα για 45-60 λεπτά ανάλογα με το πάχος των καρότων.
- Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Κατόπιν, προσθέτετε τις πατάτες, τα ψητά καρότα, το ζωμό κότας, το τζίντζερ, το κύμινο και το σκόρδο.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ή έως ότου όλα τα λαχανικά μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια, αφαιρείτε το καπάκι και σιγοβράζετε για άλλα 10 λεπτά.
- Σε ένα μπλέντερ, ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει πουρές.
- Το μεταφέρετε πίσω στην κατσαρόλα. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε.
- Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά.