Υλικά
- 700 γρ. κοτόπουλο
- 1/8 φλ. τσαγιού ξύδι
- Φρέσκο χυμό από μισό λάιμ
- 1 κ. γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 10 τορτίγιες
- 1 ντομάτα (ψιλοκομμένη σε κύβους)
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι
- 1/4 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί (σε κύβους)
- 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινη καυτερή σος
- Μισό κ. γλ. αλάτι
- Μισό κ. γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέστε το ξύδι, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το πράσινο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τη ρίγανη, ανακατέψτε και αφήστε για περίπου επιπλέον 10 λεπτά στη φωτιά.
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετείστε μέσα σε αυτό την τορτίγια για να ζεσταθεί. Επαναλάβετε και από την άλλη πλευρά. Κάνετε το ίδιο για όλες τις τορτίγιες.
- Σερβίρετε το μείγμα με το κοτόπουλο πάνω στη ζεστή τορτίγια και γαρνίρετε με ντομάτα, μαρούλι, τυρί και την καυτερή σος.