Υλικά
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 κ.γ. ταχίνι
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κ.γ. πάπρικα
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο
- Ελιές για γαρνίρισμα
- Πιτούλες ψημένες για σερβίρισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρυπάτε τις μελιτζάνες με ένα πηρούνι, τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζετε.
- Τοποθετείτε την καθαρισμένη μελιτζάνα σε ένα μπλέντερ και προσθέτετε το σκόρδο, το ταχίνι, το χυμό από λεμόνι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάτε όλα τα υλικά για λίγα λεπτά μέχρι να αποκτήσουν την υφή πουρέ.
- Σε περίπτωση που το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε μία με δύο κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε.
- Τοποθετείτε τον πουρέ σε ένα μπολ και γαρνίρετε με πάπρικα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο και τις ελιές.
- Σερβίρετε με τις ψημένες πιτούλες.