Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. μαρμελάδα σύκο
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε όλα τα υλικά (εκτός από τη μαρμελάδα σύκο) σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνετε με τα χέρια. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ανακατέψετε στο μίξερ.
- Βγάζετε λίγη από την ζύμη για τις «ροδέλες» της διακόσμησης και στρώνετε την υπόλοιπη ζύμη σε ένα αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί, απλώνοντάς τη με τα δάχτυλά σας.
- Εν συνεχεία προσθέτετε τη μαρμελάδα σύκο και απλώνετε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
- Με τη ζύμη που έχετε κρατήσει πλάθετε τις ροδέλες και τις τοποθετείτε διαγώνια με κενά πάνω από την μαρμελάδα. Επαναλαμβάνετε και αντίστροφα, έτσι, ώστε να σχηματιστούν μικροί ρόμβοι.
- Ψήνετε για 45’ περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς.