Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 125 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά
- 3 κ. σ. καρύδα τριμμένη
- 1 βανίλια
- 5 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
- Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και χτυπάτε με ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Όταν δείτε ότι το μείγμα έχει πάρει όγκο και έχει γίνει αφράτο ρίχνετε την βανίλια και την καρύδα.
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και, αφού έχετε χαμηλώσει το μίξερ, τα ρίχνετε και αυτά στον κάδο. Αφήνετε για δύο λεπτά να χτυπηθούν όλα μαζί.
- Σε ένα ταψάκι 26 εκ. στρώνετε μια λαδόκολλα και τοποθετείτε τις φέτες από τα ροδάκινα, πάνω στις οποίες ρίχνετε τα 50 γρ. βούτυρο και το μείγμα από το κέικ.
- Αφήνετε να ψηθεί για 45- 60 λεπτά.