Υλικά
- 150 γραμμάρια πλιγούρι
- 500 γραμμάρια ντομάτες
- 1 κούπα ρύζι
- 400 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
- Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 150 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φέτα
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνετε πολύ καλά τις γαρίδες ώστε να είναι μαλακές.
- Ξεπλένετε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζετε βάζοντας μία κούπα βραστό νερό μέσα στο πλιγούρι και σκεπάζετε με μια πετσέτα.
- Αφήνετε για περίπου 5 λεπτά να μαλακώσει.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τις ντομάτες σε κύβους μαζί με τα μυρωδικά, τις γαρίδες και το ρύζι και μαγειρεύετε για 15 λεπτά.
- Σε ένα μπολ μουλιάζετε το πλιγούρι για 5 λεπτά με νερό να το καλύπτει.
- Στη συνέχεια στραγγίζετε το πλιγούρι και ενώνετε με τη σάλτσα ντομάτας, τις γαρίδες, το λάδι, το χυμό λεμόνι και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύετε και σερβίρετε με θρυμματισμένη φέτα.