Υλικά

  • 1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας βρασμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 2 κλωναράκια μέντας ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • λίγο αλάτι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 5 πατάτες βρασμένες

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε νερό, τον κύβο και τις πατάτες και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο, για περίπου 25 – 30 λεπτά.
  3. Σουρώνετε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, κόβετε τις πατάτες, προσθέτετε το καλαμπόκι και βάζετε για 5′-10′ στο ψυγείο.
  4. Φτιάχνετε την σως χτυπώντας σε μιξεράκι (του καφέ) το γιαούρτι, τα φυλλαράκια μέντας, το λεμόνι και λίγο αλάτι.
  5. Βγάζετε από το ψυγείο το μπολ με τα υλικά, τα περιχύνετε με την σως, ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε την σαλάτα στην σαλατιέρα σερβιρίσματος.
  6. Κρατάτε την σαλάτα κρύα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.