Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας (ή κοτόπουλου), κομμένα σε φέτες
- 150γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 αβγά
- Φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας ρίγανη φρέσκια
- 200ml κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1/3 κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα.
- Τα περνάτε από το αβγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε σιγανή φωτιά περίπου για 15 λεπτά.
- Μόλις ροδοκοκκινίσουν και δείτε ότι έχουν ψηθεί σβήνετε το φαγητό με το κρασί.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.