Υλικά
- 2 φιλέτα ψαριού (γαλέο)
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά τοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
- 1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- πιπέρι
- αλάτι
- 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα κρεμμύδια.Τα ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, την πάπρικα, το φύλλο δάφνης, τις 1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, τον τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι, καθώς και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
- Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και να δέσει σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20-30 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα 1 μικρό φλιτζανάκι νερό και τις δύο μεγάλες φέτες του ψαριού και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
- Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχουμε εάν το ψάρι έχει γίνει ή εάν έχει εξατμιστεί το νερό.
- Σερβίρουμε στο πιάτο τη φέτα του ψαριού, με αρκετά κρεμμύδια και σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.