Υλικά
- 1 φύλλο ζύμης για τάρτες
- 250 γραμμάρια τυρί ταλαγάνι κομμένο σε φέτες
- 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 10 φέτες προσούτο (ψημένες στο φούρνο για 3 λεπτά)
- 100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 3 πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος και το τρυφερό πράσινο μέρος)
- 4 αυγά χτυπημένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μάραθο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με βούτυρο την ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο.
- Ό,τι περισσεύει από το φύλλο και εξέχει προς τα έξω, το κόβουμε και τρυπάμε το φύλλο σε κάποια σημεία με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το πράσο και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Προσθέτουμε στο σπανάκι τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και το προσούτο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα.
- Πάνω από το μείγμα στρώνουμε το τυρί και το προσούτο. Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο να ψηθεί για 35 λεπτά.