Υλικά
- 250 γραμμάρια ταλιατέλες με σπανάκι
- 3 μικρά κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 50 γραμμάρια κουκουνάρι
- παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες για 8 λεπτά και μετά στραγγίξτε. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε σε λάδι μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
- Κόψτε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και ρίξτε τα στο τηγάνι με το κρεμμύδι, χαμηλώνετε την εστία και σοτάρετε για 10 λεπτά.
- Σε ξεχωριστό σκεύος καβουρδίζετε τα κουκουνάρια χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσουν και αφήνετε στην άκρη.
- Όταν οι ταλιατέλες βράσουν ρίξτε τις στο τηγάνι με τα κολοκύθια και ανακατεύετε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, τη σάλτσα πέστο και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε τις ταλιατέλες με τριμμένη παρμεζάνα.