Υλικά

  • 400 γρ. φρέσκια ζύμη κουρού
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 150 γρ. πλευρώτους
  • 100 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 140 ml κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. γάλα
  • 100 γρ. μπλε τυρί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε αρχικά με ένα βρεγμένο πανάκι τα μανιτάρια και πλένετε τα λευκά μανιτάρια.
  2. Τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά και τα κόβετε σε φέτες.
  3. Λιώνετε το βούτυρο και αλείφετε μία ταρτιέρα.
  4. Απλώνετε τη ζύμη κουρού και την κόβετε με ένα κουπ – πατ, στο ιδανικό μέγεθος για ταρτάκια.
  5. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  6. Ρίχνετε πιπέρι και σωτάρετε, σε δυνατή φωτιά, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  7. Βάζετε σε ένα μπολ τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
  8. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  9. Βάζετε με ένα κουτάλι στα ταρτάκια τη γέμιση με τα μανιτάρια.
  10. Ρίχνετε από πάνω το μπλε τυρί σε κομματάκια και το μείγμα με την κρέμα γάλακτος.
  11. Ψήνετε τα ταρτάκια, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
  12. Ξεφορμάρετε και τα σερβίρετε ζεστά.