Υλικά
- 400 γρ. φρέσκια ζύμη κουρού
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια
- 150 γρ. πλευρώτους
- 100 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 αβγά
- 140 ml κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. γάλα
- 100 γρ. μπλε τυρί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε αρχικά με ένα βρεγμένο πανάκι τα μανιτάρια και πλένετε τα λευκά μανιτάρια.
- Τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά και τα κόβετε σε φέτες.
- Λιώνετε το βούτυρο και αλείφετε μία ταρτιέρα.
- Απλώνετε τη ζύμη κουρού και την κόβετε με ένα κουπ – πατ, στο ιδανικό μέγεθος για ταρτάκια.
- Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- Ρίχνετε πιπέρι και σωτάρετε, σε δυνατή φωτιά, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Βάζετε σε ένα μπολ τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Βάζετε με ένα κουτάλι στα ταρτάκια τη γέμιση με τα μανιτάρια.
- Ρίχνετε από πάνω το μπλε τυρί σε κομματάκια και το μείγμα με την κρέμα γάλακτος.
- Ψήνετε τα ταρτάκια, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
- Ξεφορμάρετε και τα σερβίρετε ζεστά.