Υλικά
- 3 φλιτζάνια πράσινα λαχανικά της αρεσκείας σας (μαρούλι, ρόκα, λόλα ρόσα κλπ)
- 3 φέτες καπνιστός σολομός
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μερικά ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 2 κουτ. βούτυρο
- 1 κουτ ελαιολαδο
- 3 φέτες ψωμί του τοστ, κομμένες σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 κουτ. μουστάρδα Dijon
- 1 κουτ. μέλι
- 2 κουτ κάππαρη, ξαλμυρισμένη
- 2 κουτ. χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. μηλόξιδο
- 2 κουτ. ψιλοκομμένο άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- Προσθέστε τα κυβάκια του ψωμιού και αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να απορροφήσουν τη λιπαρή ουσία και να γίνουν κρουτόν.
- Αν έχετε περιθώριο χρόνου, μπορείτε να τα βάλετε στη συνέχεια και στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά ώστε να φρυγανιστούν τέλεια.
- Ετοιμάστε τη βινεγκρέτ. Σε ένα βαζάκι βάλτε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι, την κάπαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και τον άνηθο.
- Ανακινήστε το πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα συστατικά και αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ μπολ, βάλτε τα πράσινα λαχανικά, τα ντοματίνια και τα κρεμμυδάκια και αλατίστε.
- Ανακατέψτε, προσθέστε τη μισή βινεγκρέτ και ανακατέψτε ξανά για να πάει παντού.
- Ρίξτε τα κρουτόν και τις φέτες του σολομού κομμένες σε μικρότερα κομμάτια και τυλιγμένες σε μικρά ρολάκια.
- Τρίψτε λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.