Υλικά

  • 3 φλιτζάνια πράσινα λαχανικά της αρεσκείας σας (μαρούλι, ρόκα, λόλα ρόσα κλπ)
  • 3 φέτες καπνιστός σολομός
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • μερικά ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 2 κουτ. βούτυρο
  • 1 κουτ ελαιολαδο
  • 3 φέτες ψωμί του τοστ, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουτ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κουτ. μέλι
  • 2 κουτ κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 2 κουτ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. μηλόξιδο
  • 2 κουτ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέστε τα κυβάκια του ψωμιού και αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να απορροφήσουν τη λιπαρή ουσία και να γίνουν κρουτόν.
  3. Αν έχετε περιθώριο χρόνου, μπορείτε να τα βάλετε στη συνέχεια και στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά ώστε να φρυγανιστούν τέλεια.
  4. Ετοιμάστε τη βινεγκρέτ. Σε ένα βαζάκι βάλτε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι, την κάπαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και τον άνηθο.
  5. Ανακινήστε το πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα συστατικά και αφήστε το στην άκρη.
  6. Σε ένα βαθύ μπολ, βάλτε τα πράσινα λαχανικά, τα ντοματίνια και τα κρεμμυδάκια και αλατίστε.
  7. Ανακατέψτε, προσθέστε τη μισή βινεγκρέτ και ανακατέψτε ξανά για να πάει παντού.
  8. Ρίξτε τα κρουτόν και τις φέτες του σολομού κομμένες σε μικρότερα κομμάτια και τυλιγμένες σε μικρά ρολάκια.
  9. Τρίψτε λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.