Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια (νούμερο 6 ή 10 κατά προτίμηση)
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 κουτί τόνο σε λάδι κατά προτίμηση

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα μακαρόνια, σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.
  2. Προτιμήστε να είναι αλ τέντε. Αφού βράσουν τα στραγγίζετε (κρατάτε 1/4 φλ. τσαγιού από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια) και τα βουτυρώνετε.
  3. Σε σιγανή φωτιά βάζετε την κρέμα γάλακτος, ρίχνετε το τριμμένο κεφαλοτύρι και το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια.
  4. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  5. Προσθέτετε και τον τόνο (αφού τον ξεπλύνετε και τον κόψετε σε μικρά κομματάκια) και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε.
  6. Στύβετε λίγο λεμόνι για να μην κόψει η κρέμα γάλακτος και η σάλτσα είναι έτοιμη.
  7. Περιχύστε τα ζεστά μακαρόνια πασπαλίστε με έξτρα τυρί τριμμένο και σερβίρετε.