Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια (νούμερο 6 ή 10 κατά προτίμηση)
- 1 κρέμα γάλακτος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 κουτί τόνο σε λάδι κατά προτίμηση
Εκτέλεση
- Βράζετε τα μακαρόνια, σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.
- Προτιμήστε να είναι αλ τέντε. Αφού βράσουν τα στραγγίζετε (κρατάτε 1/4 φλ. τσαγιού από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια) και τα βουτυρώνετε.
- Σε σιγανή φωτιά βάζετε την κρέμα γάλακτος, ρίχνετε το τριμμένο κεφαλοτύρι και το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια.
- Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Προσθέτετε και τον τόνο (αφού τον ξεπλύνετε και τον κόψετε σε μικρά κομματάκια) και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε.
- Στύβετε λίγο λεμόνι για να μην κόψει η κρέμα γάλακτος και η σάλτσα είναι έτοιμη.
- Περιχύστε τα ζεστά μακαρόνια πασπαλίστε με έξτρα τυρί τριμμένο και σερβίρετε.