Υλικά

  • 250 ml. ρακί
  • 1 με 1, 5 κουταλιά της σούπας μέλι 2 ξύλα κανέλας
  • 2-3 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπρίκι μεγάλο βάζετε τη ρακί, το ξύλο της κανέλας και το γαρύφαλλο.
  2. Μόλις η ρακή πάρει μια βράση προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Προσοχή: αν χρησιμοποιήσετε γκαζάκι βάλτε σκεύος που να έχει αρκετό χώρο επειδή η ρακή ή το τσίπουρο περιέχουν αρκετό οινόπνευμα, οπότε πρέπει να προσέξετε να μην κοχλάσει και χυθεί έξω από το σκεύος γιατί υπάρχει κίνδυνος φωτιάς.
  4. Δεν πρέπει να το αφήσετε να βράσει για πολύ ώρα, μόνο για 1-2 λεπτά.