Υλικά
- 250 ml. ρακί
- 1 με 1, 5 κουταλιά της σούπας μέλι 2 ξύλα κανέλας
- 2-3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπρίκι μεγάλο βάζετε τη ρακί, το ξύλο της κανέλας και το γαρύφαλλο.
- Μόλις η ρακή πάρει μια βράση προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Προσοχή: αν χρησιμοποιήσετε γκαζάκι βάλτε σκεύος που να έχει αρκετό χώρο επειδή η ρακή ή το τσίπουρο περιέχουν αρκετό οινόπνευμα, οπότε πρέπει να προσέξετε να μην κοχλάσει και χυθεί έξω από το σκεύος γιατί υπάρχει κίνδυνος φωτιάς.
- Δεν πρέπει να το αφήσετε να βράσει για πολύ ώρα, μόνο για 1-2 λεπτά.