Υλικά

Αναζητώντας την τελειότητα στο μπάρμπεκιου για ακόμα πιο νόστιμα κρεατικά, ο Τζέιμι Όλιβερ είναι διατεθειμένος να φτάσει πολύ μακριά. Και να μοιραστεί φυσικά με όλους εμάς όσα η εμπειρία και το ψάξιμό του έχουν αποδώσει. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό του για λαχταριστό κρέας στα κάρβουνα; Όπως το λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος: «μαρινάδα, μαρινάδα, μαρινάδα!». Όλοι ξέρουμε, μας λέει, τη φράση που αφορά στις μαρινάδες: «αφήστε τη για μερικές ώρες, ιδανικά για όλο το βράδυ». Αυτό ισχύει διπλά για το μπάρμπεκιου, αποκαλύπτει, για να σιγουρευτούμε πως οι γεύσεις δεν θα πνιγούν από τη θερμότητα και τον καπνό. Μόνο που αυτή η μαρινάδα δεν φτάνει: «Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να έχεις περίσσευμα από τη μαρινάδα, ώστε να τη βουρτσίζεις στο κρέας που ψήνεται κάθε 10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο προστίθεται υγρασία, αιχμαλωτίζεται η καπνιστή γεύση και καραμελώνεται ελαφρώς το κρέας όσο ετοιμάζεται»…