Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. σκληρή φέτα
  • 1 κρόκος αβγού

Εκτέλεση

  1. Διαλέγετε τις ντοµάτες κόκκινες, αλλά σφιχτές.
  2. Βγάζετε µε το µαχαίρι τον αφαλό της ντοµάτας και χαράζετε τον φλοιό σταυρωτά, χωρίς να πληγώσετε πολύ το ψαχνό.
  3. Ζεµατίζετε τις ντοµάτες σε βραστό νερό για µερικά δευτερόλεπτα, τις βγάζετε, τις κρυώνετε αµέσως σε παγάκια και αφαιρείτε τη φλούδα τους.
  4. Τις κόβετε στα 4 και πιέζοντας µε την παλάµη βγάζετε τα σπόρια. Τις κόβετε σε κύβους.
  5. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε τους κύβους ντοµάτας και προσθέτετε τη ζάχαρη.
  6. Μόλις αρχίσουν να καραµελώνουν, σβήνετε µε το ξίδι και το χυµό λεµονιού.
  7. Προσθέτετε λίγο αλάτι, το ταµπάσκο και το ξύσµα λεµονιού.
  8. Βράζετε µερικά λεπτά σε σιγανή φωτιά, µέχρι να γλασάρει η µαρµελάδα.
  9. Στρώνετε στον πάγκο 6 φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνετε.
  10. Τυλίγετε µέσα στο καθένα, σαν φακελάκι, από 1 τετράγωνο κοµµάτι (περίπου 70 γρ.) σκληρή φέτα και τα τοποθετείτε σ’ ένα βουτυρωµένο ταψί.
  11. Χτυπάτε το κρόκο αβγού και τα αλείφετε µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Ψήνετε σε φούρνο στους 160°C, µέχρι να ροδίσουν.
  12. Σερβίρετε συνοδεύοντας µε τη µαρµελάδα ντοµάτας και πασπαλίζετε με σουσάμι.