Υλικά
- 120 ml ελαιόλαδο
- 120 ml σπορέλαιο
- 1 ξύσμα από πορτοκάλι
- 60 ml χυμό πορτοκάλι
- 75 γρ. ζάχαρη
- 0,5 κ.γ. κανέλα
- 50 ml κονιάκ
- 0,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 0,25 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και τη φέτα πορτοκαλιού. Βράζετε για 5 λεπτά. Αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε σε μπολ το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.
- Ανακατεύετε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι.
- Πλάθετε μελομακάρονα και τα τοποθετείτε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τα χαράζετε με πιρούνι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C , για 25-30 λεπτά.
- Όσο είναι ζεστά τα περνάτε για 2-3 λεπτά από το κρύο σιρόπι και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.
- Τα πασπαλίζετε με τα κοπανισμένα καρύδια.