Υλικά

  • 1 κουτ. γλ. ξερή μαγιά
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής
  • 300 γρ .αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 ml ή 1,5 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε τις ντομάτες και βάζετε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.
  2. Όταν αρχίσει να δένει ρίχνετε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Θέλετε να είναι αρκετά πηχτή. Αφήνετε να κρυώσει.
  3. Ζυμώνετε τα υλικά για τη ζύμη της πίτσας και την αφήνετε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Η ζύμη θέλετε να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.
  4. Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη γιατί θέλετε να γίνει λεπτή πάχους περίπου 1εκ., τη βάζετε στη λαμαρίνα του φούρνου ή σ’ ένα ταψί 36εκ. (αν σας αρέσει να είναι αφράτη την ανοίγετε με τα δάχτυλα και τη βάζετε σε μικρότερο ταψί).
  5. Απλώνετε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας και τα υλικά ως εξής: κίτρινο τυρί, πιπεριές, τσορίθο, μοτσαρέλα και στο τέλος τα ντοματίνια.
  6. Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος στους 250 βαθμούς.
  7. Βάζετε την πίτσα στη μεσαία σχάρα και κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
  8. Ψήνετε για 20 λεπτά (αν η ζύμη είναι αφράτη την αφήνετε λίγο περισσότερο στο φούρνο).