Υλικά
- ½ φλ. καρυδόψιχα τεμαχισμένη
- 4 κοφτές κουταλιές γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
- 1 κουταλιά μαγιονέζα
- 1 κουταλιά Sour Cream
- 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
- 2 μικρά μήλα
- 2 τρυφερά κλωνάρια σέλινο, χωρίς τα φύλλα, σε πολύ λεπτά φετάκια
- 4 χούφτες ανάμικτα μαρουλόφυλλα τεμαχισμένα
- 50 γρ. Blue Cheese θρυμματισμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καβουρδίζετε ελαφρά την καρυδόψιχα ανακατεύοντάς τη συνεχώς σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά και την αδειάζετε αμέσως σε ένα πιάτο.
- Βάζετε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τη σάουαρ κριμ και 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με πιρούνι να σμίξουν. Ελέγχετε το αλατοπίπερο.
- Κόβετε τα μήλα σε κύβους 2½ εκ. περίπου, τα βάζετε σε ένα μπολ, τα ραντίζετε με 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε.
- Προσθέτετε το σέλινο και την καρυδόψιχα και τα ανακατεύετε.
- Απλώνετε τα μαρουλόφυλλα σε μια πιατέλα ή 4 ατομικά πιάτα, βάζετε από πάνω το μίγμα των μήλων και σκορπάτε απάνω το θρυμματισμένο τυρί.
- Ραντίζετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ πριν τη σερβίρετε.