Υλικά
- 1,5 κούπα ρεβίθια
- 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
- ½ κούπα, λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι κάρι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι, το χυμό του
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ, σε χλιαρό νερό για να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί τους.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το ρύζι.
- Έπειτα από 2-3 λεπτά, προσθέτετε το κρασί, το χυμό του λεμονιού, το κάρυ, τα ρεβίθια, το ζουμί τους, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήστε τα σιγοβράσουν. Όταν μαλακώσει και το ρύζι, το φαγητό είναι έτοιμο.