Υλικά

  • 1,5 κούπα ρεβίθια
  • 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
  • ½ κούπα, λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι κάρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ, σε χλιαρό νερό για να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί τους.
  4. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το ρύζι.
  5. Έπειτα από 2-3 λεπτά, προσθέτετε το κρασί, το χυμό του λεμονιού, το κάρυ, τα ρεβίθια, το ζουμί τους, αλάτι και πιπέρι.
  6. Αφήστε τα σιγοβράσουν. Όταν μαλακώσει και το ρύζι, το φαγητό είναι έτοιμο.