Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 5 αβγά
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε αρχικά το αλεύρι και κάντε στη μέση μια τρύπα. Εκεί θα ρίξετε τα αβγά, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.
  2. Πάρτε ένα πιρουνάκι και αρχίστε να ανακατεύετε με φορά από μέσα προς τα έξω. Όταν η ζύμη δεν ανακατεύεται άλλο με το πιρούνι, ήρθε η ώρα να ζυμώσετε.
  3. Όσο ζυμώνετε, η ζύμη θα γίνεται όλο και πιο σκληρή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, κάντε το ζυμάρι ένα κύλινδρο.
  4. Πάρτε ένα μαχαιράκι και κόψτε τη ζύμη σε 5 ίσα μέρη. Στη συνέχεια, τυλίξτε το κάθε μέρος ξεχωριστά με ζελατίνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
  5. Όταν περάσουν οι 2 μέρες βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε πολύ λεπτό φύλο, περίπου 60 εκ. x 60 εκ.
  6. Αν έχετε το μηχάνημα που ανοίγει τη ζύμη για μακαρόνια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.
  7. Κόψτε τη ζύμη σε μεγάλες ορθογώνιες κάθετε λωρίδες και στη συνέχεια χαράξτε διαγώνιες γραμμές, ώστε να έχετε μικρά τραπέζια.
  8. Ζεστάνετε το λάδι, αλλά όχι να κάψει. Ρίξτε μέσα λίγες δίπλες για να μην κολλήσουν και τηγάνιστέ τες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  9. Μάζεψτέ τις με μια τρυπητή κουτάλια και βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.
  10. Τις σερβίρετε σε πιατέλα και ρίχνετε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα.