Υλικά
- 500 γρ. σπανάκι πλυμένο, στραγγισμένο
- 2 κόκκινα μήλα
- χυμό από ½ λεμόνι
- 150 γρ. καπνιστό τυρί (κομμένο σε 2-3 χοντρές φέτες)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε αρχικά σε ένα μπολ το μέλι και το μηλόξιδο.
- Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μέλι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο, χτυπώντας διαρκώς με το πιρούνι, μέχρι να πάρετε ένα αρκετά λείο μίγμα.
- Προσθέτετε στη συνέχεια τους κόκκους του πράσινου πιπεριού και ανακατεύετε. Το αφήνετε στην άκρη.
- Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι-γκριλιέρα και βάζετε το τυρί να ψηθεί για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά. Το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και το κόβετε σε μικρούς κύβους.
- Βάζετε το σπανάκι και τα ραπανάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα, αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το μισό dressing. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
- Πλένετε καλά τα μήλα, τα σκουπίζετε και τα κόβετε στη μέση. Πετάτε σπόρια και πυρήνες, κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Περιχύνετε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και κατόπιν τα απλώνετε πάνω στο σπανάκι.
- Σκορπίζετε τους κύβους του τυριού και ραντίζετε με το υπόλοιπο dressing.
- Σερβίρετε προσθέτοντας προαιρετικά μερικά καρύδια.