Υλικά
- 1 φλιτζάνι του καφέ πλιγούρι
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές ροδέλες
- 10 ντοματίνια κομμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού
- 3 κουταλιές σούπας λεμόνι
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- μισό φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- αλάτι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Παίρνετε το πλιγούρι και το βάζετε σ’ ένα μπολ με κρύο νερό για 2 ώρες να φουσκώσει.
- Πάρτε τις ροδέλες του κολοκυθιού και σοτάρετέ τις καλά σ’ ένα τηγάνι μαζί με το καλαμποκέλαιο.
- Μόλις γίνουν βγάλτε τα και ακουμπήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί να σουρώσουν.
- Σ’ ένα μπολ βάλτε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύετε καλά.
- Βάλτε αμέσως μετά τα ντοματίνια κομμένα.
- Σουρώστε το πλιγούρι και στεγνώστε το με μια πετσέτα. Ρίξτε το πασπαλίζοντας πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
- Ρίξτε το λεμόνι, το λάδι, αλατίστε και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί με την βοήθεια ενός κουταλιού και ενός πιρουνιού.
- Πασπαλίστε με ρίγανη και είναι έτοιμη η σαλάτα.