Υλικά
- 190 γρ. βρώμη
- 90 γρ. ινδοκάρυδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 1 κ. γ κανέλα
- 150 ml μέλι
- 55 γρ. ζάχαρη καστανή
- 60 γρ. μαργαρίνη
- 50 γρ. σταφίδες
- 30 γρ. ηλιόσπορους
- 90 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 40 γρ. καρύδια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ βάζετε τη βρώμη, το ινδοκάρυδο, τα αμύγδαλα και τα καρύδια, αφού πρώτα τα έχετε κόψει με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.
- Τα αδειάζετε στο ταψί του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα καβουρδίζετε για 12 λεπτά στους 175 βαθμούς.
- Στο ίδιο μπολ βάζετε τις σταφίδες, τις βανίλιες, το αλάτι, τους ηλιόσπορους, τη σοκολάτα και την κανέλα.
- Έπειτα σε μια κατσαρόλα βάζετε το μέλι, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε συνεχώς και τα αφήνετε να βράσουν για δυο λεπτά.
- Όταν βγάλετε από το φούρνο το μείγμα το βάζετε ξανά στο μπολ και ανακατεύετε για να πάνε όλα τα υλικά παντού. Ρίχνετε το υγρό μείγμα και ανακατεύετε ξανά.
- Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και με βρεγμένα χέρια σχηματίζετε ένα ορθογώνιο που δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτό.
- Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει εντελώς και το κόβετε σε κομμάτια.