Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κουρού
- 750 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια
- 5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σουσάμι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνετε το φύλλο και το αφήνετε στην άκρη. Κόβετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο, σε ψηλή θερμοκρασία.
- Όταν ο όγκος τους μειωθεί χαμηλώνετε τη φωτιά μας και τα αλατίζετε.
- Ακολούθως προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα ρίχνετε το σκόρδο και το θυμάρι.
- Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC βαθμούς και αλείφετε με ελαιόλαδο το ταψί.
- Στρώνετε το ένα φύλλο, αδειάζετε πάνω του το μείγμα των μανιταριών και το απλώνετε ομοιόμορφα στο ταψί.
- Στρώνετε και το δεύτερο φύλλο και κλείνετε τις ενώσεις, διπλώνοντας τα δύο φύλλα στις άκρες του ταψιού.
- Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.