Υλικά

  • ½ κιλό κιμά βοδινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • 1 αβγό
  • 4 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • ½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά ούζο
  • 2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο)
  • 1 γεμάτη κουταλιά γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ούζο, το ξίδι και τη γαλέτα.
  2. Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το ζυμώνετε καλά. Σκεπάζετε το μπολ και το κρατάτε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα (όχι περισσότερο από 2 ώρες).
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα ταψί του φούρνου.
  4. Πλάθετε το μίγμα σε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Τα απλώνετε στο ταψί και με ένα βουρτσάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο.
  5. Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος.