Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 1 συσκευασία (500γρ.) έτοιμα κανελόνια
  • 2 φλ. μοτσαρέλα ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • ½ φλ. μαϊντανό
  • ½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. γάλα ημιάπαχο
  • 1 συσκευασία (250γρ.) τυρί κρέμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το μισό κρεμμύδι.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
  3. Ακολούθως, βάζετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  4. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου και την αφήνετε να κρυώσει.
  5. Τη βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ. Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  6. Όταν κάψει σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το κοτόπουλο.
  7. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί αλατοπιπερώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.