Υλικά
- 5-6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα
- 2/3 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
- 50 γρ. βούτυρο
- 2/3 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
- 2/3 φλ.τσ. γάλα
- 4 αβγά
- 1/3 φλ. τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/3 φλ. τσ. φαρίνα
- 1/3 φλ. τσ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- λίγη κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζετε αρχικά τα μήλα, την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο σε τηγάνι μέχρι να καραμελώσουν.
- Χτυπάτε πολύ καλά τα υπόλοιπα υλικά.
- Βουτυρώνετε ένα πυρέξ. Βάζετε πρώτα τα μήλα και από πάνω τον χυλό.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά. Αφήνετε λίγο να ηρεμήσει και σερβίρετε.